Победителят на парламентарните избори в Нидерландия миналата седмица Герт Вилдерс

...
Победителят на парламентарните избори в Нидерландия миналата седмица Герт Вилдерс
Коментари Харесай

Вилдерс упълномощи бивш министър от Партията на труда за посредник в съставянето на правителство

Победителят на парламентарните избори в Нидерландия предходната седмица Герт Вилдерс разпореди на някогашен министър от левоцентристката Партия на труда изследва вероятните обединения, откакто в началото определеният политик се отхвърли поради обвинявания в машинация, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Преди съвещанието, на което беше доказано назначението на Роналд Пластерк за медиатор, който да беседва с политически водачи за вероятни обединения, Вилдерс съобщи в обществената мрежа " Екс ", че неговата Партия на свободата, известна със своята антиислямска и антимиграционна платформа, " е за всички ".

" Това е най-голямата партия в Нидерландия. За нея гласоподаваха 2,4 млн. души ", гласи неговият пост. Партията на свободата съставлява хора с всички степени на обучение, нидерландски жители, имигранти, " служащи, пенсионери, млади и остарели ", добави Вилдерс.

Председателят на долната камара на нидерландския парламент Вера Бергкамп удостовери, че Пластерк получил " необятна политическа поддръжка ".

Разговорите сред Пластерк и представителите на политическите сили в новия парламент ще стартират съвсем незабавно, а на 7 декември ще има формален спор за съставянето на съдружно държавно управление.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР