Победителите на последните избори - Продължаваме промяната, посочиха бързата смяна

...
Победителите на последните избори - Продължаваме промяната, посочиха бързата смяна
Коментари Харесай

Промените за КПКОНПИ ще очертаят новия път

Победителите на последните избори - " Продължаваме промяната ", показаха бързата промяна на основния прокурор Иван Гешев и на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров като безкомпромисната си " алена линия " в договарянията за бъдещия съдружен кабинет.

Веднага след оповестяването на резултатите от вота водачите й Кирил Петков и Асен Василев споделиха, че това ще e първата и най-важна задача, в случай че бъде реализирано съглашение за новото ръководство. " Има неща, които, в случай че не ги създадем, няма смисъл да сме във властта. И тези базови неща са мощен антикорупционен орган и настояща прокуратура ", сподели Петков, допълвайки, че " страната потегля по един нов път ".

Този метод към сформирането на бъдещата власт следва доста вярна и тактическа, и стратегическа логичност. Двамата някогашни служебни министри, оповестили амбициозната цел за надълбоко пречистване на страната от паяжината на корупционните мрежи, схванаха " с кожата си " на какво се крепи дългогодишната корист с общественото благосъстояние. Разкритията на служебния кабинет за обири в стряскащи размери и по най-примитивния метод увиснаха във въздуха без последици. И в случай че това не се промени, там ще увиснат и желанията за промяна на тровещия развиването на страната модел.

Само мощни и самостоятелни институции могат да създадат страната обективна. Но това се реализира със мощен надзор - и съвместен, и публичен. Нов закон за безконтролната и свръховластена КПКОНПИ да вземем за пример, който съгласно поръчката на спечелилите би трябвало да е един от първите, може да послужи за промяна и на другите, превърнати в политически и корупционни бухалки структури. Работещи разновидности има задоволително. Единственото, което не трябва да се не помни, е, че даването на повече власт на който и да било би трябвало да е обвързвано с доста явен механизъм за въздържане и надзор. Иначе всяка овластена институция става лесна плячка за бъдещо завладяване. Проблемът на прокуратурата и КПКОНПИ не са единствено Гешев и Цацаров, а тяхната криворазбрана независимост да вършат, каквото решат, без никакви ограничавания.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР