Победите на Япония срещу Германия и на Саудитска Арабия срещу

...
Победите на Япония срещу Германия и на Саудитска Арабия срещу
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо e гений заради дузпата срещу Гана, отчетоха от ФИФА

Победите на Япония против Германия и на Саудитска Арабия против Аржентина не могат да бъдат избрани като същинска изненада, тъй като футболът се развива в доста райони на света отвън Европа и Южна Америка, оповестиха членовете на Техническата комисия на ФИФА на конференция през днешния ден.
29  Германия - Япония 1:2, група
Наблюдавайки успеха на японците над Германия, техният някогашен треньор Алберто Дзакерони – сега член на Техническия комитет на международната централа, означи сериозния прогрес на азиатците.

" Футболът се разви още повече. Те се усъвършенстваха физически. Много японци играят в Германия и печелят от това ", сподели италианецът.

Техническият комитет на международната федерация по футбол (ТСГ) сега включва Сънди Олисех, Дзакерони, както и още петима някогашни звезди и треньори, включително Юрген Клинсман като заместник-председател и ръководителя на цялата комисия Арсен Венгер. Те оповестиха успеха на Саудитска Арабия над Аржентина като " най-хубавия мач в тяхната история ".

Също по този начин от ТСГ означиха позитивното въздействие върху играта на петте смени, вместо три, които се употребяват и в средата на сезона. Всичко това е помогнало на тимовете да пресират съперниците си за по-дълги интервали в играта, тъй като играчите са по-свежи.

Следващата тематика, която влезе в диалога на хората от Техническата комисия с публицистите, беше за дузпата, от която Кристиано Роналдо откри резултата в мача с Гана и приключил в последна сметка 3:2. 37-годишният португалец стана първият футболист, който вкарва голове на пет Световни шампионати, въпреки дузпата да ядоса ганайците и много хора да не я одобриха действително.

По време на брифинга Сънди Олисех съобщи, че нападателите " стават по-умни " и има вяра, че интелигентността на Роналдо е довела до присъждането на наказателния удар.

" Много хора могат да си приказват каквото си желаят, само че интелигентността да изчакаш тази секунда, да докоснеш топката, да продължиш с крайници си и по-късно да получиш контакт, с цел да стане дузпа? Какво е това? Това е безспорен талант ”, съобщи Сънди Олисех и продължи: Нека създадем комплимент на нападателите, че стават по-интелигентни. Системата за видеопомощ на съдиите (ВАР също е съществена причина, заради която се отсъждат повече дузпи. Съдиите могат да го гледат три или четири пъти, с цел да преценяват и това им дава убеденост ".

Девет дузпи бяха отсъдени в първите 20 мача на Световното състезание, седем от които са маркирани - като се изключи поляка Роберт Левандовски и канадеца Алфонсо Дейвис.

Тази цифра е на път да сътвори наклонност, че евентуално в Катар ще има повече наказателни удари спрямо Мондиал 2018, където бяха отсъдени 20 в 64-те мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР