Победата за БСП означаваше спечелване на един глас повече на

...
Победата за БСП означаваше спечелване на един глас повече на
Коментари Харесай

Свиленски: Равни ли сме с Борисов - той в служебната Тойота, аз - вървя по улиците и правя кампания

Победата за Българска социалистическа партия означаваше продобиване на един глас повече на изборите - това не се случи и по тази причина през вчерашния ден Корнелия Нинова съобщи волята си за явяване на нов избор за нов заем на доверие.

Това съобщи ръководителят на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по бТВ. По думите му Българска социалистическа партия е мобилизирана, тъй като е получила над 460 хиляди гласа на изборите - макар ниската изборна интензивност, ядрото на партията е гласувало.

" Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет във всяка една общинска и регионална организация да се направи разбор на изборите и всяка една организация ще реши дали има потребност от промяна на управлението си. Ако хората, които членуват там, решат, че управлението не си е свършило работата, тогава ще го сменят. Има места, където Българска социалистическа партия печели - Плевен, Видин, Ямбол ", разяснява още Свиленски. Относно идния избор на ръководител на партията, който за първи път ще бъде директен, от всички членове на партията, Свиленски разяснява, че всеки един член на Българска социалистическа партия ще може да избере най-правилния претендент.

Свиленски обърна внимание, че на тези избори е имало хора, които са били принудени и заплашвани да отидат да гласоподават, а също е имало и платен избор, който, по думите му, не е бил нищожен. " Имаше секции с 85 % интензивност, от тях - 95 за една партия. Това ще излезе при секторния разбор ", разяснява той.

" Българска социалистическа партия беше подложена на напън от всички страни. Имаше медийни спекулации, да не приказваме каква информация се разпространяваше за нашите претенденти в интернет уеб страниците. Премиерът ви обясняваше, че не е ръководител на предизборния щаб, а анализаторите установяват, че след намесата му в акцията, ГЕРБ е спечелила. Пуснах 3 тъжби до ЦИК за това, че ръководителят на Предизборния щаб на ГЕРБ употребява служебното си състояние, с цел да води предизборна акция. Ние равностойни ли сме с него? Той - в служебната " Тойота " и аз - който ходя по улиците и върша акция. Те използваха страната, използваха администрацията - и общинска, и държавна. Употребиха всички нас и медиите. Тази борба за правдивост и смяна на модела е сложна и ще отнеме доста време ", безапелационен бе Свиленски.

По мотив връщането на Българска социалистическа партия в Народното събрание, той разяснява: " Предложението на Изпълнителното бюро е Българска социалистическа партия да се върне в Народното събрание с ясна цел - внасяне на пакет от законодателни промени в правосъдната система. Предложението ще бъде препоръчано на Националния съвет на партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР