Победа над пандемията от коронавирус може да се постигне чрез

...
Победа над пандемията от коронавирус може да се постигне чрез
Коментари Харесай

Бил Гейтс посочи как да спечелим войната срещу Covid-19

Победа над пандемията от ковид може да се реализира посредством милиарди долари спомагателни вложения за построяването на заводи за, както и посредством взаимната работа на страни и интернационалните компании. Това съобщи Бил Гейтс във видеообръщение пред Мюнхенската конференция по сигурността.

Според него, не са били подхванати нужните превантивни ограничения за попречване на актуалната пандемия, което е причина за големите загуби на международната стопанска система.

" Пандемията сътвори вреди за трилиони долари и доста други дефицити, които са сложни за премерване. Ние би трябвало да създадем вложения – става въпрос за няколко милиарда, с цел да сме сигурни, че това няма да се повтори в никакъв случай повече ", сподели милиардерът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Основателят на Microsoft Бил Гейтс предвижда нова пандемия...

" С помощта на вълшебен инструмент като имунизациите, значително ще сложим завършек на тази рецесия ", акцентира той и добави, че би трябвало да бъдат създадени милиарди дози.

Инвестициите са нужни за построяването на предприятия за произвеждане на ваксини по целия свят, което ще даде еднакъв достъп до препаратите. Гейтс акцентира и значимостта от партньорството измежду интернационалните корпорации и уточни като добър образец това на фирмите Pfizer и BioNTech.

Според него, съдействието сред държавните управления на страните по света би трябвало да подкрепи битката със сегашната пандемия и да предотврати сходни пандемии в бъдеще.

Милиардерът напомни и на друга сериозна опасност за човечеството – изменението на климата. " Климатичните промени ще убият 5 пъти повече хора, в сравнение с в пика на пандемията. Те ще се ускоряват до края на века, в случай че не намерим метод неотложно да ги спрем ", предизвести основателят на Microsoft.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР