Победа на Русия над Украйна би била катастрофална не само

...
Победа на Русия над Украйна би била катастрофална не само
Коментари Харесай

Руска победа означава катастрофа за Европа

Победа на Русия над Украйна би била пагубна освен за тази страна, само че и за цяла Европа, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки в Киев в петък. Моравецки, който беше в Киев с латвийския президент Егилс Левитс за диалози с украинския държавен глава Володимир Зеленски, сподели, че Украйна би трябвало да завоюва войната с Русия, защото съветска победа би означавала крах на европейските полезности. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП.

„ Това (победата на Русия – ПАП) би означавало злополука за Европа и би било огромно проваляне освен за Украйна, само че и за целия континент. Не единствено би било невероятно да се поддържат европейските полезности – тези европейски полезности, за които Украйна се бори през днешния ден, като независимост, самостоятелност, приятелство и право на живот – само че всички тези полезности ще бъдат изгубени “, сподели Моравецки на конференция след диалозите. Говорейки за метода, по който Европейски Съюз дава отговор на съветската инвазия в Украйна, Моравецки сподели, че глобите, наложени на Русия от Брюксел, имат резултат и ще бъдат все по-болезнени за съветската стопанска система в бъдеще, макар уверенията на Москва в противното.

" Русия се пробва да покаже хладнокръвие, само че от месец на месец... тези наказания ще бъдат все по-болезнени за нейната стопанска система ", сподели той. Моравецки също прикани Европейска комисия да форсира изплащането на Украйна на утвърдената през юни безплатна помощ от 9 милиарда евро, като добави, че финансовата помощ за страната е от първостепенно значение, с цел да не стане жертва на Русия.

„ Това е доста значимо, в случай че желаеме да блокираме проектите на Кремъл да сложи Украйна на колене, като задуши финансите й “, сподели Моравецки. Зеленски благодари на Моравецки и Левитс за поддръжката на техните страни за Украйна в спора ѝ с Русия и изключително за напъните им да обезпечат финансова помощ от Европейски Съюз за Украйна. Зеленски сподели, че Полша и Латвия се възприемат като " надеждни сътрудници " в Киев и означи, че и двете страни стоят твърдо зад Украйна от експлоадирането на спора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР