По заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов

...
По заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов
Коментари Харесай

Съдът потвърди запора върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир

По заведеното от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов дело пред Софийски градски съд е доказано и второто изключително искане за налагане на запор върху 16 314 400 броя поименни безналични акции от капитала на " Международен панаир Пловдив “ АД. Определението на Апелативния съд, като втора инстанция по обезпечителното произвеждане е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Мярката бе позволена по-рано от Софийски градски съд за поръчителство на предявения от страната, представлявана от министъра на стопанската система и промишлеността, иск против Община Варна за признание на собствеността на страната върху 16 314 400 броя поименни безналични акции. Последните съставляват 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив “ АД.

" Държавата би трябвало да резервира собствеността си в Пловдивския панаир, само че и да работи за развиването на сдружението. Международният панаир - Пловдив не се ръководи дейно, по тази причина Министерството на стопанската система и промишлеността е фокусирано върху създаването на Стратегия за развиването му “, разяснява Богдан Богданов.

Припомняме, че още при започване на юни министърът на стопанската система и промишлеността разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир. По-късно със свое решение Министерският съвет му разпореди да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес. В средата на юли беше предявен иск за признание на собствеността на държавата  върху  акциите, като към сегашния миг с влезнали в действие избрания са почетени и двете особени претенции: за прекъсване на вписването на апорта в Търговския указател и за налагане на запор на акциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР