По закон КЕВР ще може да провери дружеството, което ще

...
По закон КЕВР ще може да провери дружеството, което ще
Коментари Харесай

КЕВР ще проверява Инерком чак след сключването на сделката за ЧЕЗ

По закон КЕВР ще може да ревизира сдружението, което ще купи активите на ЧЕЗ, чак след завършване на договорката. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране доцент Иван Иванов по време на брифинг по отношение на нормативните пълномощия на Комисията по договорката за продажба на активите на CEZ Group в България.

„ Няма подозрение, че течащата сега процедура за продажба на активите на ЧЕЗ в България провокира огромен публичен интерес. Искам да уточня, че КЕВР в своите дейности се управлява единствено и само от закона, както и от подзаконовата нормативна уредба. Във връзка с това КЕВР има два случая, по които може да вземе отношение – в случай че се продава обособена част от лицензирано сдружение или в случай че покупател залага отчасти или напълно активи на сдружението, с които то упражнява лицензионна активност. Всички други пълномощия могат да бъдат търсени в друга нормативна уредба и да засягат други органи на страната. Искам обачеда отбележа, че все още тече процедурата и договорката не е финализирана. Ако договорката бъде финализирана, тогава КЕВР има доста ясно написани пълномощия, които са свързани с предпазен, настоящ и следващ надзор на енергийното сдружение, без значение от това кой е новият притежател ", сподели още доцент Иванов.

„ След привършване на договорката сдружението попада на същия режим, в който са всички други действия. КЕВР ще реализира мониторинг върху неговото действие, с цел да има безпроблемно доставяне с електрическа енергия и положително качество на енергийната услуга ", изясни доцент Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР