По закон държавата може да изкупи дълга от 1,6 млрд.

...
По закон държавата може да изкупи дълга от 1,6 млрд.
Коментари Харесай

Поне 3 млрд.лв. трябват на Топлофикация: Шефът на АТДБ

По закон страната може да изкупи дълга от 1,6 милиарда на Топлофикация-София. Чисто на практика въпросът е какво ще го прави. Този дълг просто се натрупа и нищо друго не се случва. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев в студиото на Денят ON AIR.

Поводът е включването на член 109, алинея 1 в признатия на първо четене Закон за бюджета, в който е планувано 1,6 млрд.лв. от задълженията на сдружението да бъдат поети от страната.

" Нещо пречи нищо да не се случва, неналичието на визия какво да се прави по-късно, елементарното изкупуване на дълга не води до нищо, в случай че няма дейности, които да оздравят сдружението. После трябват несъмнено още 1,6 милиарда ", съобщи Кремен Георгиев.

По думите му " Топлофикация - София " е единствената, която създава в пъти повече топлинна сила, в сравнение с електрическа - 5:1. При останалите е 1:1. Което им разрешава, хем да бъдат рентабилни, хем да дават по-добри цени на потребителите си. Според него освен това състояние сдружението може даже да върне инвестицията и в границите на няколко години 4-5 да излезе на плюс.

" Модернизирането с нови уреди, които да създават сила по смесен прийом, трябваше да стартира преди 15-20 година Това се случи с другите топлофикации преди толкоз време, по тази причина нямат такива проблеми в такива мащаби. Освен кой да купи дълга, би трябвало да търсим и вложител. Простото изкупуване на дълга не води до нищо ", безапелационен беше гостът пред Bulgaria ON AIR.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР