По всяка вероятност до края на годината ще имаме лекарство

...
По всяка вероятност до края на годината ще имаме лекарство
Коментари Харесай

Проф. Гетов: По всяка вероятност до края на годината ще имаме лекарство срещу COVID-19

По всяка възможност до края на годината ще имаме лекарство против COVID-19, към този момент имаме рекомендация от ЕМА за потребление на някои моноклонални антитела независимо или в композиция, работи се върху някои антивирусни препарати, които също да се употребяват характерно, някои медикаменти, които досега са позволени за други болести, също се изследват и има данни, че повлияват ковид.

Това съобщи проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

„ Тези медикаменти няма да се продават в аптеките, те ще се ползват единствено в болнични условия, те ще влязат в съответните протоколи, би трябвало да бъдат доставени в страните членки и чак тогава да бъдат налични “, добави той.

Според проф. Гетов в някакъв идващ стадий имунизациите ще станат наложителни.

„ На фона на данните, че България е преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз, мисля, че ограниченията са рационални и навременни. По-строгите ограничения зависят от всички нас и по този начин, както вървим, ще има и такива “, счита той.

По думите му хората, които са имунизирана януари-февруари, могат да бъдат спокойни, тъй като имунизациите против COVID-19, които са утвърдени на територията на Европейски Съюз, работят. Те противодействат и против „ Делта “ разновидността с малко по-ниска степен на резултатност.

„ Можем да бъдем спокойни, не е належащо всяка седмица да си тестваме съществуването на антителата “, сподели още проф. Гетов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР