По всяка от магистралите в страната има по едно място

...
По всяка от магистралите в страната има по едно място
Коментари Харесай

Ремонти по всички магистрали съпътстват голямото пътуване за Коледа

По всяка от автомагистралите в страната има по едно място в ремонт, където придвижването се прави единствено в едно от платната и за двете направления. В днешния ден, когато трафикът ще е засилен, поради идните коледни и новогодишни празници, това основава предпоставки за съществени тапи.

От пътна полиция прецизираха, че най-интензивно ще е придвижването през днешния ден, на следващия ден и на 31 декември. На автомагистрала " Хемус " сериозен остава секторът при тунел " Ечемишка ". Там и за двете направления се употребява тръбата в посока Варна, като стеснението от километър 39 до километър 45. Срокът за ремонта е 29 април 2022 година.

Пътуващите от и за Враца, Монтана и Видин могат да употребяват като опция на " Хемус " прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле.

На автомагистрала " Тракия " придвижването се реализира единствено в една от лентите и в двете направления в област Стара Загора (от километър 208 до километър 229). Там ремонтът ще продължи до 24 декември. При проблеми на " Тракия " опция е Подбалканският път.

На автомагистрала " Струма " към момента не може да се употребява лентата в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", в която стана злополуката с рейса от Северна Македония преди месец. Движението от пътен възел " Боснек " до пътен възел " Старо село " се реализира в двете посоки в платното в посока София. Тази организация се чака да продължи до 31 декември 2021 година.

Временно се лимитира придвижването в дясното платно в посока Благоевград и сред километри 23 и 24 на " Струма ". Движението се пренасочва в двете посоки в лявото платно в посока София. За пътуващите в посоката с по-натоварено придвижване (за през днешния ден и на следващия ден това е ГКПП-Кулата) има две ленти, до момента в който в противоположното посока тя е една.

На автомагистрала " Марица " придвижването в сектора Свиленград - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " (от км 99 до км 109) +800 в платното посока Пловдив е лимитирано заради осъществяването на ремонтни действия. Движението се реализира в платното в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Ремонтът там ще продължи до 30 юни 2022 година

Почти на всички автомагистрали има сектори с ограничаване на скоростта, които са обичано място за надзор на пътните служители на реда. На " Тракия " това е регионът на пътен възел " Мухово ", където поради развален мост има ограничаване от 70 км/ч.

На " Струма " би трябвало деликатно да се наблюдават табелите, защото преди няколко моста има ограничаване от 100 км/ч.

Пътната полиция е накрак

Предвид предстоящият натоварен трафик от Пътна полиция са подхванали всички нужни ограничения, с цел да обезпечат безпроблемното напредване, увериха през днешния ден от службата. Мобилизирани са и спомагателни екипи. В дните с най-сериозен трафик служителите на реда ще подкрепят и контролират придвижването на входно-изходните пътища в огромните градове.

Предвидено е да има и полицейски коли в транспортния поток, чията задача, ще е да " извеждат от трафика " водачите с несъответстващи дейности и рисково шофиране, Отправен беше апел и към пътуващите да подават сигнали за такива водачи на тел. 112, като обещанието е, че на тях ще се реагира.

 Ремонти по всички автомагистрали съпътстват огромното пътешестване за Коледа
© Цветелина Белутова, Капитал

В дните с по-спокоен трафик акцентът в работата на пътната полиция ще е контролът върху скоростните режими и шофирането след приложимост на алкохол или опиати.

От Министерство на вътрешните работи припомниха, че практиката за лишаване на книжката и свалянето на номерата, за връчени, само че неплатени санкции, не е анулирана. Пътните служители на реда са оборудвани с таблети и елементарно откриват такива случаи, а провинилите се би трябвало да намерят дееспособен лидер, който да придвижи автомобилът им до определено до тях място в период от 12 часа, след налагане на глобата. Книжката се връща при възнаграждение на санкциите, а колата може да се записва още веднъж половин година след неприятната преживелица.

За шофиране в спешната лента на автомагистрала глобата е санкция 1000 лв. и три месеца без брошура. Размерът на останалите санкции можете да видите.

Полезните приложения

Въпреки обещанията за добра организация, изненади по пътищата не са изключени, като навременната информация е основна за отбягване на тапи и проблематични сектори. Особено потребни в този смисъл са няколко приложения за смарт телефони.

Гугъл maps да вземем за пример предлага по няколко маршрута до крайната спирка, като показва време на пътешестване, на база настоящия трафик. Добре е приложението да се държи под око и при самото пътешестване, защото може да предизвести за зародил по трасето проблем.

Waze е друга потребна апликация, която наред с данни на трафика, въз основата на които избира най-бърз маршрут, предизвестява за патрули на Пътна полиция, произшествия, рискове на пътя и така нататък

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР