По всичко личи, че зимата вече настъпва със сигурна крачка

...
По всичко личи, че зимата вече настъпва със сигурна крачка
Коментари Харесай

Коя е идеалната температура на душа през зимата

По всичко проличава, че зимата към този момент настава със сигурна крачка и тук. Циганското лято отмина, сутрините стартират със скреж, а времето на зимните облекла настъпи. С него - и желанието ни за повече топлота, като да вземем за пример парещ душ след дълъг ден.
 Топъл душ, леден душ, възобновяване и с каква вода да се къпем след подготовка
Какъв душ да взимаме след подготовка

Вечната алтернатива: топла или студена вода

Или пък като негов старт. Според кожните лекари обаче последното нещо, от което имаме потребност през зимата, е парещ душ. Защото през студените месеци той е нашата гаранция за суха, опъната и даже разранена кожа.

През зимата тя е подложена на много неподходящи въздействия - ниски температури, вятър, изсушаване от отоплението, което прилагане на закрити пространства. Горещата вода в банята е следващият дразнител, който способства за нарушаването на кожната преграда.
 Снимка 595065

Последната ни защищава от инфекции и замърсявания, а нападателни козметични артикули, както и горещата вода в студено време, съумяват да попречат на кожната преграда да си свърши работата. Затова множеството кожни лекари ни предлагат да се къпем с хладка вода точно през зимата, когато първият ни инстинкт е да пуснем оптимално гореща.
 Снимка 595064

Точната рекомендация е да настроим душа сред 36 и 40 градуса, в случай че разполагаме с комфортен термостатичен подобен. Необходимо е да сменим и измивното си средство с по-щадящо, с pH близко, до това на кожата - към 5.5-5.7, поучават ни от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР