По всичко личи, че пазарът на недвижими имоти в Гърция

...
По всичко личи, че пазарът на недвижими имоти в Гърция
Коментари Харесай

Пазар, който се съпротивлява на пандемията

По всичко проличава, че пазарът на недвижими парцели в Гърция се движи по личен път, неприемайки действителността, която пандемията провокира в стопанската система на страната. Независимо, че доста чакаха спад в цените на жилищата, сякаш притежателите чакат растеж в околните месеци, написа гръцкото издание Ekathimerini.

През последното тримесечие на 2020 година офертните цени на парцелите в южната ни съседка са се повишили с 2.7% на годишна база и с 0.9% по отношение на предходното тримесечие. Тенденцията се отнася за всички райони на страната. В северните покрайнини на Атина тримесечният растеж за интервала октомври-декември е 2.07% на годишна база, против 0.9% на тримесечна. За съпоставяне сред второто и третото тримесечие на 2020 година нарастването е едвам 0.12%.

На годишна база още по-ясно се обрисува желанията на притежателите. В северните региони годишният растеж през последното тримесечие на предходната година е 4.1%, а междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност е 2310 EUR против 2222 EUR/кв.м година по-рано. В западните региони подемът доближи 7% на годишна база, до междинни равнища от 1250 EUR/кв.м през четвъртото тримесечие на 2019 година до 1330 EUR/кв.м за последното тримесечие на 2020-та.

Най-скъпи са жилищата в южната част на Атина. Средната цена на квадратен метър е 2640 EUR, което е с 2.6% повече последното тримесечие на 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР