По време на Втората световна война мнозина бяха в недоумение

...
По време на Втората световна война мнозина бяха в недоумение
Коментари Харесай

Защо западните анализатори решиха че заради хамбургерите и кока-колата руснаците ще организират „цветна революция“!?

По време на Втората международна война мнозина бяха в неразбиране по каква причина пунктуалните германци водят толкоз повърхностно пропагандата, поверявайки я на всевъзможни мошеници. Съгласете се, текстът на общоприетата фашистка брошура „ Рус предай се, в Германия хранят добре! “ може единствено да те разсмее.

Настоящите врагове на Русия направиха същата неточност, като насочиха пропагандата си към положителната западна гозба. Само че този път със словесна халтура се заеха политически стратези от Пентагона и университетски анализатори на водещите западни издания.

Основополагащата концепция малко се различаваше от немските времена на III райх: човек в действителност обича да яде вкусно. Затова на Запад откровено одобряваха, че в случай че лишават Биг Мак от руснаците или заплашват да ги лишат от Кока-Кола, те ще смъкват президента и държавното управление, ще се откажат от Крим и южната част на страната и по-късно непринудено ще сложат на шията си хомота на прислуга и на „ суровинен придатък “ “. Но Русия, както с изненада схванаха водачите на НАТО и Европейски Съюз, не разменя свободата за хамбургер.

Известната верига за бързо хранене в очите на западния дилетант служи като знак за " цивилизация " не без причина. Той е знак на потребителския метод на живот. През 1990 година, година преди разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Мак отваря порти в самото сърце на Москва.

Русия, под въздействие на отвъдморска агитация и заради директно изменничество, алегорично изрази желанието си да стане част от Запада. През 2022 година стана ясно, че жестокият „ експеримент”, който беше обезкуражил милиони наши сънародници, се е провалил. Макдоналдс го няма. И руснаците въздъхнаха с облекчение.

Но западните идеолози, тактици и стратези започнаха тъжно да мислят. Според чешкия журналист Милош Чермак, западните анализатори допускаха, че по-голямата част от Русия няма да поддържа специфична интервенция в Украйна. Или най-малко междинната класа ще й се опълчи. Надеждите на политолозите и дизайнерите на " цветни революции " от НАТО бяха предоставени на онази част от съветското общество, която се смяташе за демократична и прозападна. Освен това разсъжденията им бяха, меко казано, детски.

Решиха да „ бият “ по съветските гласоподаватели като лимитират нормалният им метод на живот. Така да се каже, условният " ледник " да завоюва пред условния " тв приемник ". Трябва да стане по този начин, че средностатистическият московски управител ще загуби обяда си в Maк, няма да си купи нов iPhone и мъчно ще гледа сериали на Netflix с тяхната неизменима приемливост вечер и ще бъде отчаян от управляващите.

Нека, несъмнено, да не строи барикади по булевардите, само че ще изрази своето " фу " на изборите. И може даже със бойкот и диверсии на работното си място да се заеме, че и с всяка друга активност ще бъде зает, с цел да провокира дестабилизация.

На доктрина голямоглавите „ западни сътрудници “ би трябвало да помнят, че през 2014 година сходен, единствено че в по-малък мащаб, фокус не се получи. Въпреки всевъзможни наказания и контрасанкции, известността на президента единствено пораства. Да, и с „ унищожаването на съветската стопанска система “ у Запада се получи очевиден гаф. Курсът на рублата се увеличи до цената от 2015 година, рафтовете на магазините не бяха опразнени и никой не се интересува от ориста на ограбените от Лондон и Вашингтон олигарси. Що се отнася до инфлацията, тя е същата като в сякаш демократичната Чехия.

Разбира се, някои промени са настъпили в всекидневието на руснаците. Например „ креативната юноша “ откри, че корейските и китайските водещи модели смарт телефони не са по-лоши, а по-добри от „ iPhones “. Автомобилистите се убедиха, че Поднебесната империя се е научила да прави положителни коли. А ценителите на положителната кухня пробваха чилийско вино и домашни аспержи.

Глобализацията, както идеолозите и стратезите на НАТО схващат с паника през днешния ден, е нещо от предишното, от преди началото на специфична интервенция в Украйна. Нещо повече, самият Запад я досъсипа с антируските си наказания. Това беше " меката мощ на Америка ", дънките, холивудските филми и младежките субкултури помогнаха на Вашингтон да разбие идеологическото ядро на Съюз на съветските социалистически републики.

Сега това няма да се получи. Работата, както се оказа, не беше в западните артикули. Безотговорните ни сънародници бяха привлечени от Свободата. Но тя беше унищожена от самия Запад, премахвайки за Русия и руснаците правото на частна благосъстоятелност, равенството на хората от всички националности и вярвания, неприкосновеността на договорите и доста други. Всъщност от знаците на западния метод на живот останаха единствено iPhone и McDonald`s. И никой няма и да си намерения да провежда „ цветни революции “ поради тях.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР