По време на визитата си в Кения германският канцлер Олаф

...
По време на визитата си в Кения германският канцлер Олаф
Коментари Харесай

Шолц: В Германия трябва да започнем да използваме геотермална енергия

По време на визитата си в Кения немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 се изрече в интерес на по-широкото потребление на геотермална сила като енергиен запас за Германия, заяви ДПА.

„ Това е нещо, което можем да използваме в Германия, и ще го създадем. Защото в този метод на произвеждане на сила по щадящ климата метод има огромен капацитет. Геотермалната сила е налична на доста повече места в Германия, в сравнение с хората си мислят през днешния ден ” , съобщи той през днешния ден при визитата си в най-голямата геотермална централа в Африка.

Петте електроцентрали в региона на Олкария и на ръба на националния парк Хелс Гейт (Hell's Gate) на към 120 километра северозападно от столицата Найроби имат конфигуриран потенциал от към 800 мегавата и играят решаваща роля в производството на сила в страната.

Потенциалът на този тип сила в района се прави оценка на 10 гигавата, само че към момента не е ясно дали той може да се употребява изцяло. 

Шолц съобщи, че Германия би трябвало да вземе образец от Кения, когато става въпрос за потреблението на естествени запаси.

В Германия нямаме сходни вулканични региони, само че имаме доста области и ландшафт, които имат капацитет за потреблението на геотермална сила, добави канцлера.

От геотермалната сила може да се добива както топлота, по този начин и електричество. Канцлерът бе впечатлен от обстоятелството, че до 2030 година се чака Кения да създава цялата си електрическа енергия от възобновими източници.

„ Ние също по този начин взехме нужните решения, с цел да реализираме нужното движение, належащо за постигане на амбициозните ни цели в региона на климата ”, съобщи Шолц.

До 2030 година Германия желае да създава 80% от електрическата енергия си посредством възобновими източници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Освен дългогодишните си вложения в геотермална сила в страната Германия желае в бъдеще да се концентрира и върху построяването на атомна стопанска система в африканската страна. Все още не е ясно дали Берлин ще може да се възползва от вноса на водород от Кения. За Кения обаче зеленият водород, създаван с електричество от възобновими източници, предлага огромен капацитет. Това включва на първо място производството на щадящи климата торове за селското стопанство, защото за производството на водород към момента е належащо да се употребява природен газ.

Селското стопанство е главен стопански бранш в Кения, осведоми още ДПА.

Нашите 92% възобновима сила в електроснабдителната ни мрежа днес са реализирани с помощта на " забележителния принос от страна на немските технологии и немските вложения, уточни президентът на Кения Уилям Руто, отбелязвайки значимата роля на Берлин в бранша за зелена сила в страната.

Същевременно Руто прикани немските политици да положат повече старания в интернационален проект, с цел да подсигуряват, че индустриализираните страни ще влагат повече в планове за зелена сила в страните от " световния юг " - термин, описващ група от страни по линия на социално-икономически и политически характерности, който нормално се употребява за страните от Африка, Южна Америка, Азия и Океания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР