По време на вчерашната пресконференция стана ясно, че през България

...
По време на вчерашната пресконференция стана ясно, че през България
Коментари Харесай

Изтичат ли през България санкционирани стоки за Русия? Еврокомиса...

По време на вчерашната конференция стана ясно, че през България минава голям брой артикули с двойна приложимост, който отива към Азербайджан и Русия. За това се разбра за пръв път от публикация във Financial Times. Затова и ще се ревизира по какъв начин българските управляващи упражняват надзор на турската граница. 

 

Припомняме, че Турция е отчела забележителен експорт на артикули с двойна приложимост за страните от някогашния Съветски съюз Азербайджан, Грузия, Киргизстан, Узбекистан и Таджикистан, за които се счита, че са претоварни пунктове за доставки към Русия. Става дума за артикули като микрочипове, информационно съоръжение и елементи като телескопични мерници. Те са обект на експортен надзор от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Япония и Обединеното кралство, чиято цел е да се спре влизането им на територията на Русия. 

 

Според материала 45 типа артикули с двойна приложимост изнася Турция за Русия посредством медиатори. Общата сума на доставките е 158 млн. $ и е доста по-висока от данните за предходната година.

 

Вчера Макгинес се срещна с министър-председателя акад. Николай Денков и с министъра на финансите Асен Василев. Еврокомисарят ревизира по какъв начин България съблюдава европейските наказания против Русия. Разговорите с Макгинес министър председателят Денков дефинира като “дълги и ползотворни ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР