По време на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция

...
По време на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

След дисквалификацията: Мию Като загуби обжалването и ще понесе нов сериозен удар

По време на тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция станахме очевидци на първата дисквалификация в историята на шампионата, откакто японката Мию Като бе отстранена от конкуренцията на двойки поради това, че несъзнателно удари с топка една от подавачките. Тенисистката побърза да се извини на момичето, само че тенис правилникът е безапелационен, че в случай че нараниш публично лице на корта, то неотложно би трябвало да бъдеш дисквалифициран.

Японката обаче трябваше да понесе още наказания, защото ѝ бяха отнети всички извоювани до този миг средства и точки за международната класация в хода на шампионата. По тази причина тенисистката е решила да апелира решението на уредниците, само че преди няколко дни заяви, че настояванията ѝ не са били задоволени и в последна сметка тя няма да получи заплащане за присъединяване си в двойковия шампионат на Ролан Гарос и достигнатия осминафинал.

Средствата, които Като щеше да прибави към банковата си сметка, наброяват към 23 хиляди $ (от началото на сезона тя е проработила над 273 хиляди от наградни фондове ". Въпреки това утешението за нея остава триумфът в конкуренцията при смесените тандеми, където дружно с Тим Пуец станаха първенци.

My first match on grass didn’t go as expected.

The French Open (Roland Garros) fined me as well as rejecting my appeal for getting my prize money and points so all I can do is to keep looking forwards.

Next stop → Berlin
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР