По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс

...
По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс
Коментари Харесай

Швеция и Украйна ще обменят секретна информация

По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс Украйна и Швеция се договориха да засилят военното си съдействие . В рамките на това беше подписано съглашение за продан на класифицирана информация.

Подписаха го украинският външен министър Дмитрий Кулеба и шведският министър на защитата Пол Джонсън. Присъстват и подписите на министъра на защитата на Украйна Олексий Резников и на шведската администрация за отбранителни парцели. За това написа Euractiv.

Съобщава се, че обменът на класифицирана информация ще разреши на Украйна в бъдеще да тества шведските изтребители JAS 39 Gripen . Най-вероятно става въпрос за достъп на водачите до техниката в началните стадии на образованието.

Също по този начин, както написа изданието, има вести във връзка с публичните поръчки в региона на защитата. Украйна ще може да купува отбранително съоръжение посредством шведски контракти и шведската отбранителна индустрия. Това значи, че поръчките ще доближават до получателя доста по-бързо.

Швеция може също по този начин да добави старите си поръчки - Украйна ще има изгода от това, защото Швеция ще може да показа с нея остатъка , когато задоволи личните си отбранителни потребности.

Шведското държавно управление взе решение за нов пакет от помощи за Украйна, който беше показан на среща с контактната група по въпросите на защитата на Украйна в Брюксел на 15 юни. По-специално, украинските водачи ще бъдат подготвени на изтребители JAS 39 Gripen .
 Швеция в НАТО: Какво значи това
Швеция в НАТО: Какво значи това

Шведската войска е основана с една цел - да стопира Русия и в този момент ще пресече достъпа й до арктическия и балтийски район

Една украинска бригада беше подготвена в Швеция на модерни танкове и артилерия, преди да се завърне в Украйна при започване на май, с цел да взе участие в предстоящата контраатака.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР