По време на срещата на Съвета Украйна-НАТО в централата на

...
По време на срещата на Съвета Украйна-НАТО в централата на
Коментари Харесай

Германия започва международна инициатива за търсене на системи Patriot за Украйна

По време на срещата на Съвета Украйна-НАТО в централата на Алианса в Брюксел на 4 април Германия е почнала самодейност за търсенето на налични системи за противовъздушна защита Patriot за Киев. Това е съобщил министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по време на среща с публицисти, оповестява The Guardian, цитиан от " Фокус ".

Кулеба е отбелязал, че Германия, като началник на обединението за противовъздушна защита, настояща във формата " Рамщайн ", " неотложно стартира разбор на всички системи, батареи Patriot и други системи за противовъздушна защита, налични освен в съдружниците от НАТО, само че и в света като цяло ".

Говорейки дружно с украинския си сътрудник, немският външен министър Аналена Бербок е отбелязала, че " чухме ясно и мощно това, което съобщи външният министър на Украйна, и също по този начин бих желала да подчертая, че виждаме какво се случва в Украйна, осъзнавайки, че имате потребност от тази въздушна защита в този момент ".

Тя е добавила, че Германия " ще призове още веднъж в Европа, всяка страна да ревизира наличните системи за противовъздушна защита и какво може да обезпечи за Украйна. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР