По време на специално организирано събитие през изминалия ден, официалният

...
По време на специално организирано събитие през изминалия ден, официалният
Коментари Харесай

Най-мощното Porsche Cayman пристигна в България

По време на особено проведено събитие през миналия ден, формалният дилър на Porsche за страната ни се похвали с две доста забавни коли. Вече двама клиенти са поръчали и получили ключовете за своите чисто нови Cayman-и, и то в най-върховото осъществяване GT4 RS. Това е най-мощната серийна версия на Cayman правена в миналото с ясна цел, а точно да отидеш да покараш на пистата, а по-късно да се прибереш у дома със същия автомобил. Именно това е и колата, която съумя да запише време от 7:04.511 към Нюрбургринг, което е с цели 23 секунди по-добро от това на общоприетия Cayman GT4.
`Най-мощното

Това се дължи главно на усъвършенстваната аеродинамика и намаленото тегло. Модификацията RS е с 22 кг по-лека от общоприетия Cayman GT4, като това се дължи на голям брой карбонови детайли като предния похлупак да вземем за пример, отстранени детайли в интериора, в това число общоприетите дръжки на вратите, сменени от колани, по-леки седалки с механични настройки и даже по-леко задно стъкло. По този метод GT4 RS стопира кантара на тъкмо 1415 кг, само че това не е и единствената смяна, поради която модификацията е по-бърза.
`Най-мощното

Освен по-агресивна и спортна визия, спомагателните детайли в екстериора имат отношение и към усъвършенстваната аеродинамика. В предната част е подложен спомагателен сплитер под бронята, до момента в който върху задния капка откриваме огромно закрепено „ крило “ и особено създаден дифузьор на задната ризница. Това способства за към 25% повече притискателна мощ по отношение на общоприетото GT4, което оказва съществено въздействие на писта. В композиция с пакета Weissach, който виждате при сивата кола, получавате още „ открити “ карбонови детайли върху предния похлупак, капаците на огледалата, въздуховодите и задното крило. Допълнителен бонус е титаниевата изпускателна система, логото върху седалките в интериора и 20-цоловите ковани магнезиеви джанти, които заменят общоприетите алуминиеви джанти.
`Най-мощното

Интериорът е оптимално банален с механични седалки, както към този момент споменахме, волан затрупан с алкантара, типичен уреди и спортни седалки, които ви придържат извънредно добре. Зад тях можем да открием и защитна клетка, още веднъж направена от исполин, която е и единствената бариера, която ви разделя от атмосферния 6-цилиндров боксер с размер от 4.0-литра. Той генерира 493 конски сили и може да се „ развърти “ до 9 хиляди оборота в минута. Максималният въртящ миг от 449 нютон метра се предава само към задните колела, а за бързата промяна на предавките се грижи PDK трансмисия със 7 предавки. Тя способства за времето от 3.4 секунди при спринта до 100км/ч, въпреки шофирането в права права да не е нещото за което този Cayman е очакван.
`Най-мощното

Базовата цена на такава кола стартира от 295 721 лв. в България, само че с прибавянето на разнообразни екстри като упоменатият Weissach пакет да вземем за пример покачва цената с най-малко 31 хиляди лв., магнезиевите джанти прибавят още 29 хиляди лв., а описът с варианти е много дълъг. Максималната цена до която ние успяхме да достигнем с прибавянето на безусловно всички екстри е 410 хиляди лв..
`Най-мощното


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР