По време на Snapdragon Summit, Qualcomm представиха технология, с която

...
По време на Snapdragon Summit, Qualcomm представиха технология, с която
Коментари Харесай

Qualcomm иска да направи революция в смарт очилата с новата си технология

По време на Snapdragon Summit, Qualcomm показаха технология, с която имат намерение да трансформират приема на смарт очилата през днешния ден със Snapdragon AR2 Gen 1 – първият чипсет на компанията, ориентиран особено към допълнената действителност, предава Auganix. Медията припомня, че Qualcomm имат към този момент открито наличие в XR (extended reality, термин, служител да отбелязя сбора от устройства, ориентирани към допълнената, смесената и виртуалната реалност) пространството с Meta Quest 2 и Pico 4, които употребяват XR2 платформата на компанията, до момента в който най-новия шлем на Meta, Quest Pro употребява XR2 Plus.

Докато обаче актуалната технология на Qualcomm обслужва главно потребностите на шлемовете за виртуална действителност и AR устройства с друг форм-фактор, като да вземем за пример Hololens 2 на Microsoft, Snapdragon AR2 Gen 1 е ориентирани особено към смарт очилата, които оттатък опита на Гугъл с техните очила преди към този момент много години, по този начин и не извършиха обещаното до този миг. Но Qualcomm считат, че точно Gen 1 ще направи тази гражданска война. Компанията разгласи, че посредством новата технология актуалните очила могат да са доста по-леки и по-малки от показания по-рано референтен дизайн на техните Wireless AR Smart Viewer очила. Причината за това е, че основният процесор тук заема с 40% по-малко повърхност, бива доставяно 2.5 пъти по-добро показване на изкуствения разсъдък, до момента в който в това време употребяваната сила се понижава на половина. Всичко това, считат Qualcomm, ще разреши удобното носене на устройството за доста по-дълъг интервал от време, като ще задоволява изцяло потребностите, както на потребителите, по този начин и на предприятията.

С цел понижаване на тежестта и дебелината на рамките от двете страни, Qualcomm са създали специфична за задачата мултичип архитектура, която включва AR процесор, AR ко-процесор и платформа за съгласуваност. Освен това Snapdragon AR2 съумява да разпредели динамично обработката на подаващата се на закъснение информация за разбиране непосредствено към очилата, до момента в който по-сложните данни биват обработвани от смртфон със Snapdragon процесор, личен компютър или друго уместно устройство.

„ Ние създадохме Snapdragon AR2, с цел да се оправим с неповторими провокации, присъщи само за носимите AR устройства и да доставим водещи за промишлеността обработка на данните, изкуствен интелект и съгласуваност, които могат да се вместят в моден форм-фактор “, споделя в особено прес-съобщение вицепрезидента към отдел „ XR продуктово ръководство “ в Qualcomm Хюго Суарт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР