По време на руската специална военна операция украинските въоръжени сили

...
По време на руската специална военна операция украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Шойгу: По време на специалната военна операция ВСУ са загубили над 444 хиляди военнослужещи

По време на съветската специфична военна интервенция украинските въоръжени сили изгубиха над 444 хиляди военнослужещи, заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу на съвещание на колегията на съветското министерство на защитата, съобщи Интерфакс.

Според него „ съветските войски непрестанно нанасят мощни огневи удари по цели на украинските войски, като им пречат да възстановят своята боеспособност ".

В резултат на решителните и дейни дейности на съветските военнослужещи, означи Шойгу, „ бойният капацитет на Въоръжените сили на Украйна понижава ".

„ Средно от началото на годината всеки ден врагът губи повече от 800 души персонален състав и 120 единици разнообразни оръжия, в това число задгранично произвеждане ", сподели той.

„ След като овладяха значимия защитителен център на врага Авдеевка, групировките на съветските войски не престават да усъвършенстват позицията си в Донецко и Купянск посоки, овладявайки нови граници и позиции на украинските въоръжени сили ", сподели министърът.

По думите му от началото на годината по всички посоки съветски военнослужещи са овладели към 327 квадратни километра от територията на нови райони на Руската федерация.

Според Шойгу съветските военни нанасят удари с високоточно оръжие по запасите на украинските въоръжени сили, с цел да им попречат да трансферират сили към линията на бойно прикосновение и да контраатакуват съветски позиции.

Той също по този начин означи, че след неуспеха на контранастъплението Украйна се пробва да употребява останалите запаси, с цел да стабилизира обстановката и да предотврати разпадането на фронта.

„ Ще продължим да изпълняваме дилемите, сложени от висшия главнокомандващ в специфичната интервенция до реализиране на нейните цели ", акцентира съветският министър на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР