По време на разкопки на археологическия обект Huaca-Puclian изследователите са

...
По време на разкопки на археологическия обект Huaca-Puclian изследователите са
Коментари Харесай

Oткриха мумия на 1000 години на върха на огромна древна пирамида СНИМКА

По време на разкопки на археологическия обект Huaca-Puclian откривателите са разкрили перуанска мумия, принадлежаща към културата Ichsma преди инките. Това съобщава Newsweek.

Мумията е заровена в елементарна кръгла гробница на върха на пирамидата, която се намира в сърцето на жилищен регион на перуанската столица Лима. Археологическият комплекс Huaca Pucliana е огромна глинена пирамида с височина над 21 метра.

Смята се, че откритата мумия е от културата Ichsma преди инките.

Структурата, която съдържа седем шахматно ситуирани платформи, е издигната сред 200 и 700 година сл. Хр. от антична просвета на централното крайбрежие на Перу.

Смята се, че това място е служило като значим параден център за античните хора. Има догатки, че може да бъде място за административни действия. Наличните данни обаче демонстрират, че тук са се правили религиозни ритуали.



Има също доказателства за три ясно дефинирани интервала на окупация, които са се случили още преди идването на испанските колонисти. Първият интервал е сред 400 и 700 година сл. Хр. — появяването на културата Лима, цивилизацията, построила и населила Уака Пуклиана.

Следващата е културата Уари сред 800 и 900 година сл. Хр.

И най-после, доказателства за обитаване от културата Ичсма датират от началото на второто хилядолетие. Това е последното предиспанско населено място на мястото.

Представители на културата Ичсма, която е сменена от културата на инките през 15 век, явно са употребявали Huaca Puclian като гробище.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР