По време на разговор с Еманюел МакронФренският президентЕманюел Макрон по

...
По време на разговор с Еманюел МакронФренският президентЕманюел Макрон по
Коментари Харесай

Путин обяви условията за прекратяване на огъня

По време на диалог с Еманюел Макрон

Френският президентЕманюел Макрон по време на телефонен диалог помоли съветския президентВладимир Путин да спре войната и ударите против цивилни в Украйна. Това заяви френският водач в Twitter, предава.

Освен това Макрон прикани Путин да подсигурява сигурността на пътищата в Украйна и да резервира гражданската инфраструктура на страната.

От своя страна Кремъл заяви, че френската страна „ изрази избрани възгледи “ по отношение на съветската „ специфична военна интервенция за отбрана на Донбас “, а също по този начин „ изрази вяра за бързо споразумяване на сегашния спор посредством разговор и договаряния с Киев “.

Путин сподели, че уреждането на спора в Украйна е допустимо "при абсолютно отчитане на законните ползи на Русия в региона на сигурността ", се споделя в изказване на Кремъл. Сред тези условия президентът на Русия уточни:

признание на съветския суверенитет над Крим;

демилитаризация и денацификация на Украйна;

обезпечаване на безпристрастен статут на украинската страна.

Путин също по този начин означи, че съветската страна е отворена за договаряния с представители на Украйна и чака те „ ще доведат до мечтаните резултати “.

Президентът на Русия обърна особено внимание на обстоятелството, че съветските въоръжени сили не заплашват цивилни и не нанасят удари по цивилни обекти. Заплахата идва от украински националисти, които употребяват цивилното население като жив щит, съзнателно слагат ударни оръжейни системи в жилищни региони и ускоряват обстрела на градовете в Донбас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР