По време на проведената вчера видеоконференция на външните министри на

...
По време на проведената вчера видеоконференция на външните министри на
Коментари Харесай

Италия няма да пуска повече мигранти в страната

По време на извършената през вчерашния ден видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз Италия даде ясно да се разбере, че повече няма да приема мигранти на своя територия.
Правителството отхвърля да приема в страната избавени в морето мигранти, като се аргументира, че „ в обстановка на пандемия от ковид това няма по какъв начин да бъде обяснено на личните жители “. Съществуват опасения, че бежанци от Африка към този момент са инфектирани с вируса, заяви „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “, представен от БГНЕС.
Други средиземноморски страни членки на Европейски Съюз възприеха също метода на Италия, без значение, че някои страни от Европейски Съюз показват подготвеност да одобряват мигрантите на своя територия.
Отказът на италианското държавно управление не е непредвиден.
Припомняме, че страната е мощно наранена от пандемията от ковид – сега инфектираните там са 74 386, а броят на смъртните случаи е 7 503.
Правителствата на Австрия и Унгария също са извънредно сериозно настроени по отношение на морската избавителна задача на Европейски Съюз. Патрулирането на избавителни кораби към африканския бряг би основало спомагателен тласък за мигрантите да поемат по средиземноморския маршрут към Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР