По време на прием в Бъкингамския дворец във вторник Камила,

...
По време на прием в Бъкингамския дворец във вторник Камила,
Коментари Харесай

Трябва да помним: Камила със сърцераздирателна реч за домашното насилие

По време на банкет в Бъкингамския замък във вторник Камила, кралица-консорт, събра три кралици от целия свят и първата дама на Украйна Олена Зеленска, с цел да увеличи осведомеността по отношение на насилието против дами и девойки, съобщи

Към кралицата-консорт се причислиха кралицата на Йордания Рания, датската престолонаследничка Мери и белгийската кралица Матилда в Музикалната зала на Бъкингамския замък, където кралските особи позираха за фотоси, преди Камила да излезе на подиума, с цел да произнесе най-важната си тирада в новата си роля. 

" Днес се сплотяваме, с цел да се надигнем против това, което с право се назовава световна пандемия от принуждение против дами. Изправени пред такива провокации, може да е мъчно да разберем какви на практика стъпки можем да предприемем, с цел да стартираме да променяме нещата ", сподели тя, елегантна в кремаво палто и с очила за четене. " През годините, в предходната си роля, имах привилегията да се срещна с доста хора, претърпели обезчестяване и домашно принуждение, както и да споделя скръбта на хора, които са изгубили членове на фамилията си от принуждение. И още веднъж и още веднъж чувах, че два от най-силните способи да се помогне са да се помни и да се слуша. "

Сред присъстващите ВИП персони бяха министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман и министърът на опазването на здравето Стив Баркли, активистката на акцията за домашно принуждение Spice Girl Мел Би и първата дама на Сиера Леоне Фатима Био, както и Софи, графиня на Уесекс.

Camilla, Queen Consort gave a heartfelt speech to raise awareness of domestic violence.

“We are uniting today to confront, rightly, what has rightly been called a global pandemic of violence against women. "
— VANITY FAIR (@VanityFair)
Около 300 посетители, в това число представители на благотворителните организации на кралицата-консорт, също участваха на събитието, което съответства с 16-те дни на интензивност на Организация на обединените нации против насилието, учредено на пола. 

Присъстваха и доста хора, претърпели принуждение, а кралицата-консорт не пропусна да назове имената на някои от дамите, които трагично не са оживели.

" Спомняме си за тези дами, които са изгубили живота си от ръцете на чужд или на индивида, който е трябвало да ги обича най-вече. По този метод отхвърляме да се обезчувствим от студените обстоятелства и числа и решаваме да запазим имената и спомените за тези дами живи. "

Въпросът за домашното принуждение, от което страда всяка трета жена по света, е тематика, която Камила визира буйно. В момента тя е най-известната жена в света, която покачва осведомеността за това, което съгласно нея във вторник е " жизненоважна работа ". 

Зеленска мощно поддържа работата на кралицата-консорт и говорейки на приема посредством преводач, сподели: " Много значи да съм тук. В момента сме изправени пред голямо количество изнасилвания на украински дами и деца от съветски бойци. Този следобяд ще имам достойнството да приказвам пред Народното събрание на Обединеното кралство.

Най-младата жертва на обезчестяване (в Украйна) е на четири години, а най-възрастната - на 85. Когато напъните на демократичния свят се обединят в битката с сходни провокации, това постоянно дава вяра, че ще победим. "

Кралицата-консорт предложения и редица дами, които оказаха поддръжка на идеята, в това число генералния секретар на Британската общественост баронеса Патриша Скотланд, с която се срещна, телевизионната водеща Лорейн Кели, водещата Фиона Брус, звездата от телевизионното риалити Зара Макдермот, която приказва за напъните си да постави завършек на " порно отмъщението ", и радиоводещата Ема Барнет.

Queen Camilla delivered a landmark speech as she hosted a Reception at Buckingham Palace to raise awareness for Violence against Women and Girls!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР