По време на преговорите в Охрид между министрите на външните

...
По време на преговорите в Охрид между министрите на външните
Коментари Харесай

Гръцките медии: Преговорите за името навлизат в най-трудната финална фаза


По време на договарянията в Охрид сред министрите на външните работи на Република Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзияс не бе направена огромна крачка напред. Преговорите не престават по избрани аспекти, свързани с името, само че остават разликите.

Това съобщи гръцката държавната телевизия ЕРТ във връзка вчерашната среща сред дипломатите на двете страни. Според друга телевизия - "Антена", въпросите свързани с смяната на конституцията и потреблението на новото име, остават в "полето на Скопие". "Трудните въпроси са пред нас ” - това е заключението от срещата Кодзияс-Димитров в Охрид. Двамата министри към този момент са сдържани оптимисти, откакто консултациите минаха в ядрото на сериозните въпроси", съобщи от своя страна Телевизия "Скай".

"Временното съглашение, което за първи път бе обсъждано от двамата министри главно се отнася до дейностите, които би трябвало да бъдат осъществени от Скопие, в случай че има контракт - т.е. по кое време и по какъв метод ще трансформират конституцията, по кое време и по какъв начин договорът ще бъде утвърден от Народното събрание и по кое време той ще бъде изпратен в Организация на обединените нации. За всичко това са нужни 6 месеца", съобщи телевизия "Алфа" в Атина.

Гръцките медии оповестяват, че двамата министри в този момент ще би трябвало да осведомят министър председателите на двете страни за договарянията в Охрид. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР