По време на предстоящите празници - от 21 декември до

...
По време на предстоящите празници - от 21 декември до
Коментари Харесай

Италия въвежда карантина за граждани, които се връщат от Европа, и за европейски туристи

По време на идните празници - от 21 декември до 6 януари, жителите на Италия, които се завръщат от европейски страни, би трябвало наложително да минават през двуседмична карантина. Това планува държавно разпореждане, подписано тази нощ от премиера Джузепе Конте.

Мярката цели основно да не се позволен вносни случаи на ковид в случаите, когато италианци почиват в ски курорти в прилежащи страни. По-специално в Австрия, Швейцария и Словения, където се планува ски курортите да бъдат отворени. Италианските планински курорти обаче няма да се отварят до 7 януари. Карантината ще е наложителна и за европейски туристи, посочи Конте.

През празничния интервал ще е неразрешено италианците да се движат сред другите райони от страната, а на 25-26 декември - по Рождество, и на 1 януари се не разрешава да напущат непрекъснатото си местопребиваване. Запазва се и комендантският час от 22.00 до 05.00, а в новогодишната нощ ще бъде продължен до 07.00 ч.

Остават затворени всички културни институции, стортните зали и басейните. За празничния интервал се приключват морските пътешествия, разрешавани по-рано при съблюдаване на нормите за сигурност.

Средното за Италия базово репродуктивно число на ковид към този момент е под единица и до Коледа всички райони ще минат в " жълтата зона " на риск с умерена епидемиологична заплаха, уточни по-рано министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР