По време на посещението си в САЩ министърът на отбраната

...
По време на посещението си в САЩ министърът на отбраната
Коментари Харесай

Тагарев сложи подпис на един от изтребителите F-16

По време на визитата си в Съединени американски щати министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посетиха заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина . Това оповестиха от министерството на защитата.

Двамата се срещнаха с представители на управлението на компанията. Те се срещнаха с индустриалния развой и наблюдаваха напредъка на производството на самолетите F-16 Block 70, предопределени за българските Военновъздушни сили.

На място българската делегация беше посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и общоприет управител на Интегрираната изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата участва и заместник-помощник секретарят на Военновъздушни сили по въпросите на интернационалното съдействие Кели Сейболт.

Министър Тагарев съобщи, че българското общество чака с огромно неспокойствие F-16 Block 70. По думите му това е голям план, който съществено ще увеличи качествата на въоръжените ни сили.

При обиколката в индустриалната база делегацията прегледа седем от предопределените за страната ни изтребителя, които се намират в друг стадий на произвеждане. По време на къса гала министър Тагарев разписа шпангоута на първия изтребител, който ще бъде приключен.

България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16.
 Военни ревизираха по какъв начин ни сглобяват изтребителите F-16 в Съединени американски щати
Военни ревизираха по какъв начин ни сглобяват изтребителите F-16 в Съединени американски щати

Българска делегация се снима с корпусите на самолетите в Южна Каролина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР