По време на посещението си днес във Варна, министър Желязков

...
По време на посещението си днес във Варна, министър Желязков
Коментари Харесай

Средно 3000 морски лица се обучават в Български морски квалификационен център

По време на визитата си през днешния ден във Варна, министър Желязков направи ревизия на въведените в употреба уреди в "Български морски квалификационен център " ЕАД. "Досега са вложени 1 млн. лв. в съоръжение за образование и следва да бъдат вложени още 1 млн. лв. ", заяви Желязков. По думите му, приблизително 3000 морски лица от България и чужбина се образоват в центъра.

Полигонът е най-съвременния самостоятелен център за практическа подготовка на морските лица в България. От 1989 година той се утвърждава като народен морски образователен център за следдипломна подготовка и образование на експерти за водния превоз. От 2000 година БМКЦ е независимо комерсиално сдружение, предлагащо на моряци от разнообразни страни качествена подготовка, според националните и интернационалните стандарти за подготвеност на морските лица. От февруари 2008 година Центърът е еднолично акционерно сдружение 100% благосъстоятелност на Министерство на превоза, а негов принципал е министърът на превоза, осведомителните технологии и известията.

БМКЦ е упълномощен от Изпълнителна Агенция "Морска администрация " за осъществяване на всички типове подготовки на морски фрагменти, изисквани по Конвенцията STCW. Високото равнище на образователния развой се реализира с потреблението на модерни морски симулатори - навигационен мостик, машинно поделение и симулатор за товарни интервенции с течни товари на компания "Кьонгсберг Апелативен съд ". Тяхното взаимно прилагане, което е резултат от консолидираното на симулаторите през 2011 година и с това основаване на първия виртуален транспортен съд в България, обезпечава образование на морски фрагменти за ръководство на транспортен съд, експлоатиран в симулирана виртуална среда.
Голяма успеваемост на образованието обезпечава и действителната среда, в която се прави то. Полигонът за практическа подготовка разполага със модерни бързоходни и избавителни лодки и пожарен полигон, лаборатории и други, позволяващи осъществяване на образования в над 40 разнообразни форми.

Държавната компания "Български морски квалификационен център " ЕАД ще отдаде чартърен фериботния транспортен съд "Героите на Севастопол ", като наемната цена ще бъде избрана от самостоятелен оценител. Решението е взето на днешното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от правителствиния пресцентър. По този метод ще се подсигурява осъществяването на интернационалните спогодби за фериботни транспорти по Черно море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР