По време на посещение в Благоевград премиерът Кирил Петков заяви,

...
По време на посещение в Благоевград премиерът Кирил Петков заяви,
Коментари Харесай

Премиерът: Токът няма да скача след отпадането на мораториума

По време на посещаване в Благоевград министър председателят Кирил Петков съобщи, че цената на тока няма да се увеличи след отпадането на мораториума от на следващия ден. Според него, с цел да се овладее енергийният ценови потрес Европейският съюз би трябвало да играе на международните пазари като един покупател.

" Това, което сега търпи цяла Европа с цените на газа и електричеството, е сюжет, умислен още през лятото на предходната година ", съобщи министър председателят:

" Значи, стартира се още от лятото, когато газовите складове в Европа се източват от Путин. Това е истината. Цената на тока се дефинира от най-скъпия производител. Той дефинира цената за цяла Европа. Това е доста добре планувана офанзива от страна на Путин. Преди да стартира войната, той подвига цената на тока и цената на газа стремглаво в цяла Европа. Докато цените на тока и цените на газа на международните пазари са там, където са, за жалост, всички цени порастват ".

Цената на електрическата енергия няма да се увеличи след отпадането на мораториума от на следващия ден, безапелационен беше Петков:

" Това, което сме пресметнали, е, че цената на тока няма да се качва ".

Единственият метод да се овладеят цените на газа и тока, съгласно премиера, е:

" В Брюксел да се съберем дружно и да кажем: цената на газа, който желае да продава в Европа, изобщо на европейския пазар, би трябвало да може да го продава на по-ниски цени. Европейският съюз да бъде общ покупател е единственият метод да се оправим с " Газпром ". Ние сме във война сега. Истината е, че както се случва войната в Украйна с оръжия, по този начин се случва войната на стопанските системи сега ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР