По време на петата среща на Източното партньорство в Брюксел

...
По време на петата среща на Източното партньорство в Брюксел
Коментари Харесай

Борисов за Брекзит: Ние сме длъжни да вървим напред

По време на петата среща на Източното партньорство в Брюксел министър председателят Бойко Борисов съобщи, че за България, като външна граница на Европейския съюз, е значимо колкото се може повече страни да съблюдават разпоредбите.


В срещата вземат участие водачите от Европейски Съюз и държавните ръководители на Армения, Азербейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. По думите на Борисов, България е другар с всички тези страни и Източното партньорство ще продължи и по време на българското председателство.

На 11 декември българският министър председател ще посети Лондон за среща с Тереза Мей, на която ще обсъдят бъдещите двустранни връзки, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Борисов разяснява и политическата рецесия в Германия.
Бойко Борисов, министър-председател за Брекзит: Надали има някой, който да не осъзнава, че излизането на Англия ще е зле за Европейски Съюз, да излезе една от най-мощите стопански системи не е добър факт, само че по този начин са решили, това са дали своят вот. Ние сме длъжни да вървим напред. Затова сходни на днешния съвет срещи, когато се уголемява периферията, когато има опция за по-добър и стокообмен, и повече страни да предмета европейските полезности. Колкото разговорът и компромисът е реалност, мисля, че това е добре за Европейски Съюз. Сега с Ангела се прегърнахме да и дам кураж, нека съставим държавното управление, тъй като до момента в който Германия е блокирана с тези договаряния, нищо не върви както би трябвало.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР