По време на официалното откриване на българското европредседателство речта на

...
По време на официалното откриване на българското европредседателство речта на
Коментари Харесай

Експерт коментира унизи ли ни Доналд Туск с уникалната си реч на български!

По време на формалното разкриване на българското европредседателство речта на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск впечатли доста българи, само че в това време провокира и яростни разногласия в обществените мрежи. Изключително почитание или върховен пилотаж бяха думите на поляка, произнесени в Народния спектакъл?

" Доналд Туск няма защо да ни ухажва. Ние не сме центъра на света. Това, което сподели, че направеното от нас не го изискуем на никой различен, а единствено на себе си е доста тъкмо и вярно. Точно това самочувствие липсва в България. Ние постоянно сме длъжни някому ", сподели ПР експертът Арман Бабикян в студиото на " България заран ".

Според него речта може да се преглежда в по-голямата си част като ПР тактика от страна на Туск, само че в това време в България се разяснява дали по един или различен метод ръководителят на Европейския съвет не е нарекъл премиера ни мутра.

" Туск е на тази позиция, на която е. Той приказва в по-голямата си част от поста, на който се намира. Фактът, че някой не харесва европейската администрация не е значим в тази ситуация. Не може да вкарваме на европейския пратеник думи в устата, които на нас биха били комфортни ", посочи експертът.

По думите на обществения антрополог Харалан Александров Туск несъмнено много се е постарал, с цел да произнесе речта.

" В страната ни множеството хора си мислят, че европейците ще дойдат и ще ни размахат пръст, само че не стана по този начин и по тази причина в този момент някои са разочаровани. Това положително въодушевление, с което почна председателството, не се понрави да много хора ", показа пред Bulgaria ON AIR специалистът.

Той е на мнение, че в страните в Източна Европа се е настанило вярването, че са получили доста неща безплатно от Руската империя, само че в действителност нещата не стоят тъкмо по този начин.

" Способността да си вежлив е извънредно добър ПР в политиката. Туск беше доста откровен и не му се наложи да приказва неистини за страната ни, както стана при речите на Юнкер ", означи Александров в " България заран "..

Социалният антрополог пък вижда всички тези обятия, целувки и потупвания измежду политиците като една показност, тъй като властта сега се връща към една перформативна роля.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР