По време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин

...
По време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин
Коментари Харесай

Терзиев е дарил последните си две заплати за изграждане на храм и за студентка със сарком на Юинг

" По време на публичното разискване на бюджета на София жител ни описа за построяването на нов православен храм в регион " Люлин " на името на " Св. Патриарх Евтимий Търновски " и изиска нашата поддръжка. Още тогава дадох обещание, че ще направя персонално подаяние за строящия се храм. Моята януарска заплата от 2756 лв. подарих за построяването на храма ", написа Терзиев в обществената мрежа.

И отбелязва, че в България няма различен храм на името на Патриарх Евтимий.

" Това е и най-големият православен храм, който се построява през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма към този момент са подготвени, закупени са и камбаните ", отбелязва градоначалникът и приканва повече хора да се включат с дарения, " тъй като построяването на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на добрина, почтеност и примирение ".

" За Велислава Спасова научих по време на събитието " Студент на годината ", проведено от Националното посланичество на студентските препоръки. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със сарком на Юинг. С дарената си февруарската заплата от 3014 лв. желая да дам кураж на нея и на околните й. Вярвам, че и други хора ще оказват помощ на Велислава, с цел да може скоро да пребори заболяването и да продължи своето образование и кариера по-късно ", прибавя кметът на София Васил Терзиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР