По време на ковид пандемията, в която се намираме вече

...
По време на ковид пандемията, в която се намираме вече
Коментари Харесай

Тази подправка лекува кашлица и защитава бъбреците

По време на коронавирус пандемията, в която се намираме към този момент няколко години е извънредно значимо да се обърнете изключително внимание на личното здраве. Макар че доста хора поучават да не се злоупотребява с медикаменти, а да се натъртва на естествени решения, има избрани храни, които специалистите смятат за изключително потребни. Една от тях е кардамонът, който е прочут със своите лечебни свойства.

Той се предлага при бронхит, грип, настинки и пневмония, заради своя мощен антитусивен резултат. Този фалшификация работи като диуретик и подкрепя работата на бъбреците, жлъчния мехур и пикочно-половата система. Така че прибавянето му като фалшификация към храната може да бъде от изгода.

Освен това научните проучвания демонстрират, че кардамонът може да понижи риска от развиване на диабет. В едно от проучванията, доброволците приемали кардамон в продължение на 12 седмици и резултатите показат усъвършенстване в индикаторите за кръвното налягане. Това се дължи на способността на кардамона да контролира и равнищата на кръвната глюкоза и инсулина посредством инхибиране на храносмилателните ензими, което понижава риска от развиване на диабет. Интересно е, че хората, участващи в проучването, имат понижаване както на " неприятния " холестерол, по този начин и на равнищата на триглицеридите.

При спомагателната приложимост на кардамон като хранителна добавка, също се предлага приготвянето на билкови чайове с него, които могат да са в изгода за здравословното положение.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Кардамон подправка здравословно кръвно налягане кръвна захар
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР