По време на коронацията на крал Чарлз III в Уестминстърското

...
По време на коронацията на крал Чарлз III в Уестминстърското
Коментари Харесай

Животът на Камила крие своите изненади

По време на коронацията на крал Чарлз III в Уестминстърското абатство на 6 май 2023 година брачната половинка му Камила беше коронясана дружно с него като кралица-консорт.

Пътят до това събитие е дълъг за Камила Розмари Шанд, родена през 1947 година и деликатно проучвана през целия интервал на връзката и брака им с най-големия наследник на кралица Елизабет II. Но макар десетилетията на публично внимание, има някои аспекти от живота ѝ, които не са толкоз добре документирани.

Ето седем от тях.

По време на посещаване в болничното заведение на Кралския лицей през 2014 година Чарлз III направи изненадващо разобличаване: „ Моята скъпа брачна половинка е родена тук, само че удивителното е, че имаме еднакъв гинеколог и здравна сестра. “ Чарлз III е роден в Бъкингамския замък през ноември 1948 г.; същият медицински екип е участвал и на раждането на Камила в болничното заведение през юли 1947 година

Колкото и изненадващо да наподобява, Камила има общи предшественици както с Мадона, по този начин и със Селин Дион. Всяка от дамите е потомка на Захари Клутие, френски дърводелец, който се реалокира в Квебек, Канада (тогава известна като Нова Франция) при започване на XVII век.

През 60-те години на ХХ в. Камила работи на няколко разнообразни места, в това число във компанията Colefax and Fowler, която се занимава с украса. В последна сметка е уволнена за това, че е закъсняла откакто е била на празненство. По време на посещаване в Ню Йорк през 1999 година тя среща някои от чиновниците, с които е работила през тези дни, и дружно си спомнят за случая.

Един от най-устойчивите легенди за Камила е, че тя и Чарлз III са се срещнали за първи път на мач по поло – история, подсилена от известна фотография, на която двамата беседват по време на такова събитие. Редица източници обаче оспорват тази информация. Според оторизираната биография на Чарлз III от 1994 година на Джонатан Димбълби, която е написана със съдействието на тогавашния принц, както и съгласно по-новата биография на Катрин Майер, двамата се срещат за първи път в дома на Лучия Санта Круз, обща другарка, която живее в апартамент покрай този на Камила в богаташкия лондонски квартал Белгравия.

„ The Archers “ е дългогодишна радиодрама в Обединеното кралство, която е излъчена за първи път през 1951 година Тя наблюдава живота на измислените поданици на село Амбридж. Не всеки аспект на сериала обаче е бил плод на креативно въображение. През 2011 година гостува действително лице, което играе доста добре самото себе си: Камила. По време на присъединяване си в предаването тя пие чай с двама от героите.

Въпреки всички интернационалните пътувания, които изисква кралската ѝ работа, Камила от дълго време изпитва боязън от хвърчене. Това от време на време я кара да лимитира пътуванията си в чужбина: Макар да придружи Чарлз III в Австралия през 2018 година, тя ограничи броя на дните, които прекарва там, и не взе присъединяване във всички полети по време на визитата.

В сезони 3 и 4 на сериала „ Короната “ на Netflix, които се занимават с връзката на Чарлз III и Камила, тя е изиграна от Емералд Фенел, която получава номинация за „ Еми “ за осъществяването си в сезон 4 (а през същата година печели и „ Оскар “ за най-хубав автентичен сюжет за кино лентата „ Обещаваща млада жена “). Представянето на Чарлз III и Камила в сериала провокира разногласия в кралското семейство – само че това не пречи на кралицата-консорт да предложения Емералд на банкет през март 2022 година Двете театралничат за фотоси дружно, а в речта си на същото събитие Камила споделя: „ Успокояващо е да знам, че в случай че в даден миг падна от височината си, моето измислено алтер его е тук, с цел да поеме. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР