По време на консултативната си среща за предстоящия парламентарен вот

...
По време на консултативната си среща за предстоящия парламентарен вот
Коментари Харесай

Президентът: Все още няма здравен протокол за изборите

По време на консултативната си среща за идния парламентарен избор с представители на Българска социалистическа партия президентът Румен Радев означи, че към момента няма здравен протокол за изборите.

" До момента, макар диалозите със здравните управляващи, с ЦИК, към момента няма здравен протокол. Ясно е, че ще вършим избори в пандемия, без значение каква ще бъде датата, би трябвало да има разнообразни разновидности, разнообразни сюжети. Вие при какви условия надлежно ще водите предизборната акция. Ето това са съществени линии на посоките, по които се работи, само че най-важното на тези съвещания е да има нараснало доверие в изборния развой ", съобщи президентът.

Той насочи апел откакто един път бъде отворен Изборният кодекс да се разиска опция на българските жители зад граница да гласоподават по пощата. " Знаем какво съставлява това като изпитание, само че то не е невероятно. Второ, да бъде дадена опция законова за видеозаснемане на процеса за отваряне на урните, броенето на урните, попълването на протоколите от покровители и наблюдаващи на съответните партии. Също по този начин да се създадат промени, които да подсигуряват по-справедливо систематизиране на медийното време. Тази предизборна акция ще се води в условия на пандемия. Несъмнено ще има ограничаване ", добави още Румен Радев.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР