По време на Гран При на Япония се случи нещо

...
По време на Гран При на Япония се случи нещо
Коментари Харесай

На Сузука се случи нещо рядко виждано във Ф1

По време на Гран При на Япония се случи нещо рядко виждано във Формула 1. Серхио Перес, който отпадна от надпреварата, се завърна на пистата след 20 минути в бокса.

Мексиканецът имаше кошмарна конкуренция, която стартира с удар още първоначално сред него и Люис Хамилтън. След това той получи наказване от 5 секунди, откакто изпревари при кола за сигурност.

Проблемите продължиха и той удари Кевин Магнусен, което накара тима да го вкара в бокса и да приключи присъединяване му на " Сузука ". 

Именно обаче наказването от 5 секунди бе повода Ред Бул да подготви болида и Перес да се върне на пистата 20 минути, откакто в началото отпадна от надпреварата. Идеята на " биковете " бе, че мексиканецът би трябвало да почисти наказването си в Япония и да стартира на чисто идната конкуренция. За тази цел Чеко завъртя няколко обиколки и влезе в бокса, с цел да изтърпи глобата от пет секунди. Малко по-късно колата му за втори и финален път бе прибрана в бокса, а Гран При на Япония за него публично завърши.

Оказва се, че от пита на Ред Бул са се свързали със стюардите на ФИА, с цел да получат позволение да върнат колата си на трасето. 

Вижте любопитната обстановка във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР