По време на естественото раждане, при преминаване през родовия канал,

...
По време на естественото раждане, при преминаване през родовия канал,
Коментари Харесай

Суперхрани за подрастващи деца - кои са те?


По време на естественото раждане, при прекосяване през родовия канал, при всеки човек стартира първичното оформяне на чревната бактериална флора посредством контакта с майчината околоплодна вода и вагиналната й среда. Именно тогава в червата на бебето се заселват първите бактерии, които ще оформят последователно неспецифичния имунитет. Това начално оформяне на самостоятелния микробиом е решаващо за целия ни живот. В другите възрастови интервали посредством храната се прибавят нови варианти бактерии и се доразвива и настройва естествената чревна флора.

Добре уравновесената диета е измежду най-важните детайли за здравето на дребното дете. Малчуганите се нуждаят от доста сила, а питателните им потребности се разграничават от тези на възрастните. Ето още какво би трябвало да знаете:
Най-често срещаният алерген е кравето мляко, следвано от пшеницата и ядките. Като симптом за алергия към кравето мляко би трябвало да се проучват: чести ангини, отити, бронхити, нарушавания на съня и храносмилането при кърмачета и дребни деца. Все повече деца страдат от алергии и при все по-малко алергиите отшумяват с възрастта. При съмения за хранителни алергии се обърнете към експерт, с цел да бъдат навреме изключени от менюто на дребното вероятните алергизиращи храни. При постоянно боледуващите деца е доста значим приемът на цинк, за който е известно че има сериозна профилактична роля. Цинкът е незаместим микроелемент, който контролира 200 процеса в тялото и служи за неутрализиране на свободните радикали, добавя действието на витамините С и Е. При дефицитът на цинк се виждат: по-бавно укрепване на раните, намаляване на имунната система, вътрешно безпокойствие и страхове и други Този значим минерал може да се достави от сусама, пълнозърнестите артикули и натуралния ориз. В натуралния ориз да вземем за пример той е четири пъти повече в сравнение с в житните растения. От значително значение за мощната имунна система на детето са също по този начин витамините Е и С. Откриваме витамин Е най-много в маслото от пшенични зародиши, пшеничните кълнове, пшеничните трици и натуралния ориз. Той пази клетките и ги почиства от токсините. А витамин С се среща на първо място в шипките, картофите, киселото зеле, магданоза и като цяло в плодовете и зеленчуците. Има общо профилактично деяние и укрепва имунната система. Млякото и млечните артикули също са доста значими за детското здраве. От тях получаваме нужните за всеки организъм калций и фосфор, с помощта на които малчуганите ще имат здрави кости и зъби. За по-доброто асимилиране на калция обаче е добре приемът на тези храни да се комбинира с Шуслерови соли №1 калицев флуорид и №2 калциев фосфат – потребни през целия интервал на напредък. По 2 табл. от всяка сол на ден е целесъобразната доза в детска възраст, като е нужно да се ползва за нескончаем интервал от време. При децата не трябва да се подценява достатъчният банкет на течности, като при тях значимостта от добра хидратация е даже доста по-голяма, в сравнение с при възрастните. Ако детето не обича да пие вода, може в началото да я оферирате смесена с малко прясно изцеден плодов сок. Но не забравяйте, че соковете не заместват водата и се предлага да се дават разредени. Не давайте на децата газирани питиета, с цел да не нарушите питателните им привички. Свързани публикации.. Правилна грижа за кожата отстранява тъмните кръгове под очите 1 Кашлица – нежеланият нахалник през зимата 0

Следете малчуганите всеки ден да имат дефекация. Всъщност човек може да привикне организма си към това, даже и да ви звучи невероятно. Предлагайте всяка заран на дребното дете да изпива по една огромна чаша топла вода и след това го насърчавайте да отиде до тоалетната.

Обсъждайте с детето какво избира да яде и го включете в извършването на покупки и приготвянето на храната, като вашият дребен, само че незаместим асистент. Поднасяйте храната с обич и се хранете дружно с него – това е един незаменимите ключове към здравето на вашето семейство.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР