По време на диалога Шангри-ла, който се проведе в събота

...
По време на диалога Шангри-ла, който се проведе в събота
Коментари Харесай

Китай отправи предложение за засилване на сътрудничеството в отбраната в Азиатско-тихоокеанския регион

По време на разговора „ Шангри-ла ", който се организира в събота в Сингапур, Китай направи предложение от три точки за усилване на съдействието в региона на защитата в Азиатско-тихоокеанския район, заяви " Радио Китай ".

Обръщайки се към специфичната сесия на тематика „ Нов модел на съдействие в защитата ", генерал-майор Цъ Гуоуей, началник на отдела за интернационално военно съдействие към китайското Министерство на националната защита, сподели, че мирното развиване на Китай е тясно обвързвано с бъдещето на Азиатско-тихоокеанския район и страната е наясно с това. „ Ние се застъпваме за дейните двустранен и многостранен разговор и партньорство и се стремим да улесним районното съдействие в стопанската система и сигурността ", акцентира той.

В края на речта си генерал-майор Цъ Гуоуей насочи предложение от три точки за усилване на съдействието в региона на защитата в района. Първо, да се насърчи позитивното взаимоотношение сред огромните страни в областта на защитата. Единствено в случай че връзките сред тях са постоянни като цяло, азиатско-тихоокеанския район може да се радва на релативно успокоение, означи той. Второ, да се построи отворена и инклузивна конструкция за съдействието в защитата. Останалите от Студената война военни блокове са избор единствено на дребен брой страни, а не желание на болшинството от районните и интернационалните общности, уточни Цъ Гуоуей.

Трета точка в отправеното от него предложение бе да се ускори практическото съдействие по нетрадиционните въпроси на сигурността. В съпоставяне с обичайните, те са област, в която страните са постигнали повече единодушия и са осъществили повече взаимни задължения, сподели Цъ Гуоуей.

Отбранителните министри на Канада, Австралия, Япония и други страни също показаха своите гледни точки за усилването на съдействието в защитата на района.

Официално прочут като Среща на върха по въпросите на сигурността в Азия, разговорът „ Шангри-ла " се провежда и привиква годишно от английския Международен институт за стратегически проучвания и сингапурското държавно управление от 2002 година насам. /bulgarian.cri.cn
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР