По-високите цени за парниковите емисии няма да повлияят на цените

...
По-високите цени за парниковите емисии няма да повлияят на цените
Коментари Харесай

КЕВР ще търси баланс между цената на ток и парно

По-високите цени за парниковите излъчвания няма да повлияят на цените на парното и тока за бита. Това увери ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ Иван Иванов в отговор на журналистически въпрос. "Единствената смяна, която е налице, е събитието, че цената на излъчванията се усили. Но по никакъв метод това нарастване не може да бъде отнесено към цената за потребителите ", посочи Иванов.

Преди няколко дни другите топлофикации в страната насочиха своите претенции за нови цени. Увеличенията, които бяха декларирани, бяха сред 3 и 108 %. Най-много изиска габровското сдружение, което работи на въглища. Най-малко нарастване изиска "Топлофикация-София ". Топлофикационните сдружения, които създават електрическата сила по смесен метод, желаеха и огромно нарастване на творби от тях ток.

По думите на Иванов топлофикациите желаят да трансферират всички тези отговорности към крайните консуматори. Той добави, че КЕВР в крайното си решение ще откри баланс, като няма да допусне една от двете сили - топлинна или електрическа, да бъде в допълнение фаворизирана за сметка на другата.

"За момента не е допустимо по-високата стойност за излъчвания да повлияе и на цената на тока за бита ", безапелационен бе ръководителят на КЕВР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР