По-високите цени в строителния сектор и проблемът с намирането на

...
По-високите цени в строителния сектор и проблемът с намирането на
Коментари Харесай

Фактори, влияещи негативно на цените на имоти

По-високите цени в строителния бранш и казусът с намирането на квалифицирана работна ръка се отразяват отрицателно върху цените на парцелите в градеж в Естония. Поради тази причина част от вложителите отсрочват въвеждането в употреба на парцелите, а частното строителство е в тупик.

„ Ако се стигне до стремглав спад в цените на жилищата ново строителство, то парцелите от вторичния пазар ще нарастнат драстично” е прогнозата Елара Умада, управител в компанията Pindi Kinnisvara.

Вторият сериозен проблем, който се следи на пазара е разтрогването на редица контракти за продажба на жилища в стадий на градеж. „ Желанието за преустановяване на договорите е и от двете страни. Купувачът взема решение, че не е преференциално да придобие парцел на такава висока цена, а изпълнителят осъзнава, че договорът, който е сключил преди година, към днешна дата мощно го лимитира в дейностите му и се стига до обстановка, при която е по-изгодно да заплати санкция, в сравнение с да продължава да строи.

В Талин към края на ноември в стадий на градеж са 2453 жилищни единици. Повечето от тях се намират в центъра и северната част на естонската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР