По-високи данъци за колите над 10 години, собствениците на най-старите

...
По-високи данъци за колите над 10 години, собствениците на най-старите
Коментари Харесай

Колко ще струва данъкът за колите от догодина?

По-високи налози за коли те над 10 години, притежателите на най-старите коли ще заплащат с 30 % повече. А за водачите на тези с по-малко нездравословни излъчвания, ще има бонус. Автомобилите с еко стандарт над евро 4 ще получават бонус - това взеха решение държавното управление и обществените сътрудници.

Все повече са водачите вземат решение да преминат към каране на газ, главно поради по-евтиното гориво. Сега обаче от стопанската камара желаят за коли те на газ да се заплащат и по-ниски налози. До този миг концепцията на финансовото министерство е налозите да зависят от мощността, възрастта и екологичната категория на коли те. Експертите оферират и други разновидности, отчитайки екоефектите на коли те, а точно налог ът да зависи от евро стандарта на всеки автомобил.

Транспортът остава главно предизвикателство за чистия въздух в огромните градове. Близо 60 % от фините прахови частици в София идват точно от коли те по улиците.

Как ще се дефинира налог а за всяка кола? Ще има ли отстъпки за водачите, които карат на газ? Отговорите на тези въпроси потърси Георги Георгиев в рубриката " На твоя страна ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР