По-високи данъци ще има само за най-старите автомобили. Това обяви

...
По-високи данъци ще има само за най-старите автомобили. Това обяви
Коментари Харесай

20 лева отгоре за стари коли в Пловдив

По-високи налози ще има единствено за най-старите коли. Това разгласи в Пловдив ръководителят на комисията по бюджет и финанси в Народно събрание Менда Стоянова. За тях нарастването в действителност ще бъде двойно, само че става въпрос за суми от порядъка на 20 лв. годишно. Например, в случай че до момента притежател на остарял автомобил е плащал 26 лв., от следващата година налогът му ще стане 48 лв., онагледи обстановката финансистката.

Данъчната тесла съгласно измененията в Закона за локални налози и такси ще е единствено за МПС-та със документ Евро 1, 2 и 3. Колите със документ Евро 4 даже ще заплащат с към 20 на 100 по-малко, уточни още Менда Стоянова. Смисълът на новия закон не е да напълним общинските хазни, а да се вкара екологичен съставен елемент за колите, които замърсяват повече въздуха.

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху поправките в Закона за локалните налози и такси, само че Народното събрание ги отхвърли преди дни. Така от следващата година най-бедните, тези със остарели возила, ще заплащат повече.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР