По-вероятно е Израел да спре военните действия в момента и

...
По-вероятно е Израел да спре военните действия в момента и
Коментари Харесай

По-вероятно е Израел да спре военните действия в момента и да позволи частична помощ

" По-вероятно е Израел да спре военните дейности сега и да разреши частична помощ. Помощта, която те получават от Съединени американски щати, стартира очевидно да понижава ".

Това разяснява пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

Според него президентската акция в Съединени американски щати оказва въздействие върху целия свят. Натискът върху Израел се усилва, акцентира той и изясни:

" Виждате по какъв метод стартира да се оказва напън към Украйна и европейските страни да намерят решение на войната. Същото се вижда и във войната, която води Израел с " Хамас " в Газа. В предварителните избори за оповестяване на кандидатурата на президента Байдън за идващ мандат, той загуби няколко щата единствено поради това, че продължава своята политика да поддържа Израел безусловно. Видя се незабавно, че те смениха тона и започнаха да оказват напън върху Израел, който става все по-силен ".

В предаването " Преди всички " Милен Керемедчиев изрече мнение, че сега " Хамас " е в по-изгодна позиция. Те свършиха това, което бяха заложили като проект, и демонстрираха на целия свят, че Израел може да бъде засегнат и ударен, разяснява той. По думите му те доста сполучливо търгуват с Израел за заложниците.

Ако се стигне до 6-седмично помирение, и двете страни ще се прегрупират, счита някогашният заместител външен министър. Според него за " Хамас " това помирение е доста значимо, тъй като ще могат да вземат " глътка въздух ". 

" Трябва да приключи интервенцията, само че не съумява да го направи, което ще усили натиска върху Нетаняху тези заложници да бъдат освободени, което значи доста съществени отстъпки от страна на Израел - освобождение на палестински пандизчии и то в голям брой, прекъсване на военните дейности ".

Керемедчиев предвижда, че по-късно борбата ще се възобнови, само че е значимо по какъв начин ще работи Египет. Според него напрежението ще ескалира незабавно, откакто примирието свърши.

" За страдание, няма бъдеще за Газа, което да е спокойно или отрегулирано. Нейната територия остава безусловно неразбираема. Бъдещето на Ивицата Газа е доста неразбираемо и по скоро бунтовническо настроено ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР