По вероятно е да има правителство, ротацията да се осъществи,

...
По вероятно е да има правителство, ротацията да се осъществи,
Коментари Харесай

Политолози и социолог: Преговори има, Габриел не може да бъде сменена като премиер

По евентуално е да има държавно управление, ротацията да се реализира, макар всички трудности и раздори - тъй като нови избори няма да доведат до нищо по-различно в Народното събрание.Това мнение показаха пред БНР социологът Юли Павлов и двамата политолози проф. Милена Стефанова и проф. Росен Стоянов.

„ Никой не знае какво ще има след 2 часа през днешния ден – брифинг?Имам възприятието, че диалози се водят, може би и сега, само че ние не знам, дали в някой манастир или на друго място, както преди 9 месеца. Не знаем и кои са участниците. Има показателни реакции– никакви сигнали от политическите централи. Може би има предпочитание да се спогодят. Но то минава през преглъщането през двете най-важни неща – Мария Габриел да е министър председател, второ – Асен Василев да е министър на финансите. “ - предвижда проф. Стефанова.

Според нея една от аргументите за разлъката бе метода на интерпретиране на протичащото се. „ И по какъв начин се случва това, кой пръв дава сигнал, че е склонен с тази обстановка?Единственият късмет е едно, две, три и по едно и също време да приказват. Тайни договаряния направиха, да, по този начин се прави, само че наподобява, че тези цивилизованиподходи на създаване на съдружни съглашения, не стават по тези географски ширини. “ - добави проф. Стефанова.

Тя предвижда, че „ те са обречени да бъдат дружно, няма друга обстановка, която да ги размени и разновидността за предварителни избори няма да докара до нищо значително, в случай че не се появи нов индивид, само че към този момент няма подобен “.

Проф. Стефанова се усеща задоволена от сбъдната ѝ прогноза, дадена преди 9 месеца:„ Сбъдна се моя прогноза, в случай че не се скарат по персоналните назначения, те няма да се скарат, тъй като нямат кардинални разлики. “

Проф. Росен Стоянов показа, че е съвсем 90% склонен с проф. Стефанова, а другите 10% са в това, че политическите партии са принудени и ще ръководят в коалиция, само че се съмнява дали салдото ще е същият и дали това ще са същите съдружните играчи.

„ В българския език, с изключение на доверие, имаме и онази дума, от френски за банките, креди – заем, когато става въпрос за джентълменско съглашение или дадена почтена дума. От самото начало договарящите страни -двете обединения, обявиха гласно и по-точно втората по величина, че няма доверие на досегашни съперници и хипотетични сътрудници. Житейската логичност и политическата ни задължава, да сме скептични когато се пристъпи към договаряне на властта. В случая би трябвало да бъде разпределена или преразпределена. И когато едната споделя, че няма доверие,и заявяваше в акцията, и тези думи не ги отвя вятърът, архивирани са, че освен ще ги чагъртат, а тези са корумпирани, и би трябвало да се смени целият модел ГЕРБ, това са изречения и послания, и искания за бъдеща политика. “ - разяснява проф. Стоянов.

Той добави, че за разлика от политиците има вяра на социолозите, само че " няма по какъв начин фрапантно да спадне доверието към политическите водачи, държавните институции и същите тези хора да декларират, че този провал на доверието, да бъде поправен като се върви на избори “.

„ Това е нещо като Стокхолмски синдром – бий ме, обичам те “, оприличи политическата обстановка проф. Росен Стоянов.

Той разяснява, че сега „ не желаят избори, само че рано или късно ще дойдем до миг, в който малко камъче, за което в този момент не можем да се сетим, ще обърне каруцата “.

За него е „ правно недоносче “ възможното отпадане на следствена загадка - няма кой да го разяснява без подбив. „ Говорим за неумение на връзка и безспорна непросветеност и както споделя един наш сътрудник - цялостно креативно изтощение “, добави той.

С него бе склонен и социологът Юли Павлов:„
Съгласих се с проф. Стоянов за безумието отпадане на следствената загадка – ти разрешаваш на законодателната власт да се намесва в правосъдната.Това са някакви фантасмагории и те се дължат на юридическа непросветеност. “

Социологът е и уверен, че качеството на образованието спри в основата на всички наши проблеми.

Твърдите изборни ядра той оприличава на хард групите на футболни почитатели – ултраси. Според него от ПП-ДБ са изгубили са около1/4 от гласоподавателите си, „ това са тези ултраси, недоволни и водачите на ПП-ДБ, които не съумяха да ги убедят, че това си заслужава “.

„ По-малък спад има откъм ГЕРБ – към 10%, там огромна част от ултрасите се помириха с това ръководство, явно държанието на Бойко Борисове било по-адекватно в сравнение с водачите на ПП-ДБ към техните гласоподаватели “, означи Юли Павлов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР