По-улегналите автомобилни фенове много добре си спомнят моделът Renault 19.

...
По-улегналите автомобилни фенове много добре си спомнят моделът Renault 19.
Коментари Харесай

Едно евтино Renault, което ще поскъпва

По-улегналите автомобилни почитатели доста добре си спомнят моделът Renault 19. В първите години след идването на така наречен народна власт, у нас започнаха да се внасят западни коли, а моделът 19 беше един от всеобщите. Сред тази масовка обаче бяха вкарани и малко бройки от модификацията Renault 19 16V. Именно това е евтиното Renault, което съгласно нас ще нараства, написа Факти бг.
И в тези смутни години любимецът на масите несъмнено бе Renault Clio, изключително в неговата Williams версия. 19-ката 16V обаче получава неговия мотор, само че без английската му купа. Истинската класика е 16V с три порти, само че и другите версии не са за подценяване. Двигателят е четирицилиндров редови с работен размер 1 764 см3. Разполага с по четири клапана на цилиндър и с мощ от 136 конски сили.



Максималният му въртящ миг е 162 Нм, които се предават на предните колела през механична петстепенна трансмисия. Масата на автомобила е 1 218 кг, което го трансформира в порядъчен състезател за времето си. Renault 19 16V не е скоростен първенец, само че на пътя стои с съсловия над базовите осъществявания.

Това се дължи на другите макферсони, четириторсионния мост и дисковете откъм гърба. Освен това кабрио версията е същински красива. Не се лъжете да купувате Renault 19 Williams, такива коли не съществуват, само че в случай че ви изпадне непокътнат образец от версията Renault 19 16V - не се колебайте. Не е надалеч времето, когато тези коли ще се трансфорат в класика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР