По традиция Второ основно училище "Христо Смирненски"-Берковица празнува своя празник

...
По традиция Второ основно училище "Христо Смирненски"-Берковица празнува своя празник
Коментари Харесай

Второ ОУ Христо Смирненски-Берковица почете своя патрон /снимки/

По традиция Второ главно учебно заведение "Христо Смирненски "-Берковица чества своя празник на рождената дата на поета, оповестиха от общината.
Това е празник, на който всички учители и възпитаници отдават своята респект и почитание към постоянно младия стихотворец, напуснал света толкоз рано, само че оставил след себе си незабравими облици и постоянно живи послания.
Те са горди, че тяхното учебно заведение носи името на този популярен създател.
Празничната стратегия стартира със слово за поета, прочетено от основния преподавател на учебното заведение госпожа Надя Тимчева.
Специален привет към всички възпитаници и учители насочиха възпитаниците на Лариса Симова при ОШИ "Професор Петко Наумов " при Народно Читалище "Иван Вазов 1872 "-Берковица - Елица Георгиева и Йорданка Алексиева.
Стихотворението "Черешка " от Смирненски рецитира Сияна Симова от 3 "а " клас.
Лошото време осуети плануваните спортни и развлекателни действия навън, само че пък бе добър мотив за учителите да срещнат своите възпитаници с живота и активността на Смирненски и да прочетат някои от емблематичните му стихове.
"Да живеем и да се борим за своите полезности, да възпитаваме в себе си воля и темперамент, убеденост и мощ - това е непреходният завет, наследен от поета.
Нека го следваме!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ", споделиха от учебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР