По традиция официалното откриване на фестивала, който се организира от

...
По традиция официалното откриване на фестивала, който се организира от
Коментари Харесай

Започна Дванадесетото издание на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“

По традиция формалното разкриване на фестивала, който се провежда от Община Видин, се организира на сцената на летния спектакъл в средновековната забележителност „ Баба Вида “.

Гости на събитието бяха кметът доктор Цветан Ценков и ръководителят на Общинския съвет Генади Велков.

Присъстващите приветства Борислава Борисова, заместник-кмет по филантропични действия и обществена политика на Община Видин. Тя акцентира, че локалната институция е съумяла да развие и надгради Фестивала на изкуствата „ Дунавски талази “, който към този момент е различим надалеч отвън Видин. „ Той даде подтик и на редица други фестивали, които организираме през последните години и през днешния ден с горделивост можем да твърдим, че старопрестолният ни град е фестивална сцена, а културният календар на Общината е измежду най-впечатляващите в цяла България “ – съобщи Борисова.

 Заместник-кметът прикани видинчани и гостите на града да посетят забавните събития от програмата на тазгодишното издание от през днешния ден до събота в това число, пожела триумф на всички участници и разгласи Дванадесетия фестивал на изкуствата за открит.

Началото на фестивалната стратегия бе сложено с концерта „ Покана за валс “ на Симфониета – Видин, под диригентството на Петър Димитров и с присъединяване на известното сопрано Цветелина Малджанска.

Днес (25 юли) от 10:00 ч. до БиблиоПощата отваря порти работилницата за изобразяване на тениски с техника Tie Dye. В 17:30 ч. в Крайдунавски парк, до скулптурите на лисичките е откриването на „ ВидаЛенд “ - приказна апаратура и анимация за дребни и огромни, а в 20:00 ч. на сцената на крепостта „ Баба Вида ” ще бъде показан спектакълът на спектакъл „ Трио “ - „ Оттук Оттам “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР