По традиция българите следват обичаите на предците си. А част

...
По традиция българите следват обичаите на предците си. А част
Коментари Харесай

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева гостува в ПК "Загоре" на 14 февруари

По традиция българите следват обичаите на предците си. А част от традициите са и трудовите дейности да стартират с празник. Трудолюбието постоянно върви с радостния ни дух. За да споделят своето въодушевление, в Пенсионерски клуб " Загоре " поканиха кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип в Деня на Трифон Зарезан и Свети Валентин.
 
Председателят на   " Съюз на пенсионерите – 2004 " Христо Димитров посрещна скъпите посетители с необятна усмивка и прочете хумористични стихове за Трифон Зарезан и неговата обичана. " На днешния двоен празник желая да ви пожелая постоянно да сте влюбени в живота! ", обърна се към домакините госпожа Захариева. Честта да зареже дружно с нея първата лозичка пред постройката на клуба имаше най-възрастният от домакините.
 
Лозарските ножици хванаха и заместник-кметът Ивайло Енев и секретарят на Общината Ангел Стойчев. Яркото слънце в студения ден припичаше обилно, като знак за плодородна година. Сладкогласните дами от клуба запяха радостни български песни за Трифон Зарезан, които бяха последвани от обичайното българско хоро.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР